LIMOUSINVERENIGING

StamboekHet limousin-stamboek bestaat nu 40 jaar . In die laatste 40 jaar is er veel veranderd. Er wordt beweerd dat in die 40 jaar net zoveel veranderd is als 200 jaar daarvoor. En het gaat steeds vlugger . Op 7 mei 2012 introduceerde RADAR de "superwijzer" Met deze smartphone app. kun je tijdens het winkelen in één oogopslag de waarheid achter de barcode zien. Bij vlees kun je de gegevens zien over millieu-belasting, diervriendelijk, enz. Kortom, dat is pas techniek. EN DIE TECHNIEK IS NU NET DE OORZAAK VAN HET PROBLEEM. De Nederlandse boeren gingen zich 40 jaar geleden op één soort boerderij- dier specialiseren en legde zich toe met melktanks en ligboxstallen op grotere aantallen melkkoeien. Hetzelfde voltrok zich bij kippen en varkens. Door de techniek werd het mogelijk om duizenden varkens of tienduizenden mestkippen te houden. Door die aantallen komen nu de problemen zoals megastallen, stankoverlast,fijnstof, antibiotica, dierwelzijn,boskap, dierziektes.

Rond 1970 zijn ook melkveehouders niet overgegaan op schaalvergroting maar gekozen voor het Limousin- rund die nog dicht bij de natuur staat. En in die 40 jaar is daar niets aan veranderd . De Limousinhouder heeft daarom ook niets van doen met die hedendaagse problemen. Als de consument bewust wil kiezen heeft die helemaal geen"superwijzer" nodig voor een eerlijk en goed stukje vlees. En haal je een vleespakket recht van een Limousin- boerderij daar kun je vaak de dieren achter de boerderij zien lopen. Ook elke Limousin-slager kan je vertellen waar de Limousins buiten rondgrazen waarvan hij het vlees verkoopt. Adressen waar puur natuur vlees van diervriendelijk vezorgde Limousinrunderen verkrijgbaar is staan op pag. VERKOOP.

Ons milieu , de natuur, het welzijn van mens en dier, gezonde voeding en de herkomst ervan spelen een steeds belangrijkere rol in ons leven.

Om die reden zijn een aantal fokkers op zoek gegaan naar een manier om de consument duidelijk te maken waarom het Limousinvlees past in die bewuste keuzes.

De toppers onder de Limousinhouders hebben daarom in 2016 de LIMOUSIN VERENIGING NEDERLAND opgericht. 

Alles over hoe en waarom vind je op de site : LIMOUSINRUND.NL     

Bekijk hieronder de Limousin brochure door erop te klikken.

Brochure Limousin